ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ... νέα για την δράση του συλλόγου και ενημέρωση για θέματα που αφορούν την γυναίκα, τις ιδιότητες, τις ασχολίες και τα ενδιαφέροντα της... καλώς ήλθατε στο blog μας... επισκεφτείτε και το blog του χωριού μας στην διεύθυνση : HTTP://STEFANIALAKONIAS.BLOGSPOT.COM για να μαθαίνετε τα νέα της Στεφανιάς.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ


TΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2011, ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"


Αγαπητοί φίλοι σας ενημερώνουμε,
πως την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ (24 / 2), Ο Σύλλογος Νέων Στεφανιάς "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", θα πραγματοποιήσει γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού της Στεφανιάς, με τσικνιστά ψητά, ποτά, μουσική και χορό από την "Ομάδα Χορού" της Στεφανιάς.
Σας περιμένουμε όλους, για να ενισχύσουμε την νεολαία της Στεφανιάς, να τσικνίσουμε και να γλεντήσουμε ξεχνώντας , τουλάχιστον για ένα βράδυ, τα προβλήματα και τις στεναχώριες μας.

Ώρα έναρξης εκδήλωσης : 9 το βράδυ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ

Ο Άγιος Χαράλαμπος Στεφανιάς

Αγαπητοί φίλοι,
σας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, η εκκλησία μας τιμάει την μνήμη του Άγιου Χαράλαμπου.
Όπως κάθε χρόνο, στην εκκλησία του Άγιου Χαράλαμπου στην Στεφανιά θα ψαλεί Πανηγυρικός Εσπερινός (Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 18:00) και ανήμερα θα τελεστεί Θεία Λειτουργία (Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 07:30 πρωϊνή) χοροστατούντος του πατήρ Δημήτριου Μπούσκο.

Ευχές στους : Χαραλαμπία, Χαρά, Λαμπία, Μπαμπίνα, Μπηλιώ, Μπία, Χάμπη, Χαράλαμπο, Λάμπο, Χάρη, Λάμπη, Μπάμπη.

----------------------------------------------------------------------------------
Ο Άγιος Χαραλαμπος

Ο άγιος Χαράλαμπος καταγόταν από την Μαγνησία της Μικράς Ασίας.
Γεννήθηκε στα τέλη του 1ου αιώνα μ. Χ. και μαρτύρησε σε ηλικία 113 ετών.
Όταν ξέσπασε διωγμός εναντίον των Χριστιανών, στα χρόνια του Σεπτιμίου Σεβήρου, κάποια πνευματικά τέκνα του αγίου Χαραλάμπους προσπάθησαν να τον πείσουν να φύγει για να μη συλληφθεί. Εκείνος, φυσικά, αρνήθηκε, γιατί είναι αδύνατο στον καλό ποιμένα να εγκαταλείψει το ποίμνιό του την ώρα του κινδύνου και γιατί ήταν έτοιμος κάθε στιγμή για την ομολογία και το μαρτύριο. Συνελήφθη και βασανίσθηκε απάνθρωπα, αλλά αντιμετώπισε τα φρικτά βασανιστήρια με θαυμαστή ανδρεία, αφού προηγουμένως ομολόγησε με παρρησία την πίστη του.
Αρκετοί στρατιώτες, από αυτούς που διατάχθηκαν να βασανίσουν τον γέροντα Ιερέα, βλέποντάς τον να υπομένη τα απάνθρωπα βασανιστήρια με τόση γενναιότητα, αλλά και με απίστευτη ηρεμία, καθώς και τα θαύματα που έγιναν με την προσευχή του, πίστεψαν στον Χριστό και τον ομολόγησαν Κύριο και Θεό τους. Ο έπαρχος θορυβήθηκε από την ομαδική μεταστροφή και διέταξε να τον αφήσουν ελεύθερο. Αργότερα, ο ίδιος ο Σεβήρος, μη μπορώντας να αντέξη την παρρησία και την ανδρεία του γέροντα, διέταξε τον αποκεφαλισμό του.